Oftast frågat, SpellRight, Stava Rex

Oribi-fliken dyker inte upp i Word på Windows

Att Oribi-fliken inte dyker upp i Word kan bero på flera olika saker:

 1. Fel version av Microsoft Word körs.

  För att våra program skall dyka upp som en Oribi-flik i Word så måste Word vara lokalt installerat på datorn som fullversion. Det går t.ex. inte att få fram Oribi-fliken i Word Online i webbläsaren eller i Word-appen från Microsoft Store. Vill du försäkra dig om att du kör en lokal fullversion av Word så kan du logga in på Office hemsida och ladda ner Office-paketet där. Vill du installera Stava Rex eller SpellRight för Word Online? Klicka här.

 2. Microsoft blockerar programmen.

  För att vara säker på att Microsoft inte blockerar installationen/registreringen av programmen så rekommenderar vi att man högerklickar på installationsfilen och väljer ”Egenskaper”. Under ”Allmänt” kan det finnas en ruta som heter ”Avblockera”, se till att den är ikryssad. Efter det klicka på ”Verkställ” och sedan ”OK”. Högerklicka sedan på installationsfilen och välj ”Kör som administratör”. När installationen är klar kan du starta om datorn och sedan öppna Word och kontrollera att Oribi-fliken har dykt upp.

 3. Du är inte inloggad med ditt Microsoft-konto.

  För att så kallade COM-tillägg skall fungera i Microsoft Word så krävs det att man är inloggad med sitt Microsoft-konto. Är du inloggad kan du se sitt namn uppe till höger i Word-fönstret. 
  Är du inte inloggad så kommer det att stå ”Logga in”.

Fungerar ingen av ovanstående lösningar? Kontakta oss!